expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piatok 1. augusta 2014

Cukríkáreň - Mariannelund

Ako vidíte z názvu, dnes sme boli v cukrikárni :)

Stranou to, že nejem cukríky. Ale sladký pohľad si jednak doprajem ;)

Mariannelunds Karamellkokeri (cukrikáreň v Mariannelund-e) vlastnia a prevádzkujú Cicci a Johan ako rodinný biznis. Cukríky sa tu pripravujú už od roku 1929, a pribudli k nim aj rôzne lízatká, sirupy a čokoládové pralinky rôznych príchutí. Všetko sa pripravuje podľa "tajných" receptov ;) (priznajme si, všetci máme radi to, čo je pripravené podľa tajných receptov :D).

Vyrába sa tu síce hlavne priamo pre klientov, ale počas leta majú v Mariannelund-e otvorený vlastný obchodík ktorý sa teší popularite medzi turistami z rôznych krajín sveta.

Ako lákadlo na návštevu (či už sú maškrtníkmi vaše deti aleby vy sami ;)) by som mala dodať, že Mariannelund sa nachádza iba 22 km od Vimmerby, kde sa nachádza zábavný park v téme Pippi dlhej pančuchy (autorka sa narodila v okolici), 13 km od známej dedinky Lönneberga, odkiaľ "pochádza" malý Emil (viete, Emil, rozprávka o nezbednom malom chalaniskovi ktorý zamyká svojich známych alebo seba v kôlni a vešia svoju malú sestru na vlajkový stožiar) a 10 km od dediny Katthult, kde sa môžete navštíviť areál, v ktorom sa celá sága o Emilovi natáčala (post a fotky tu). Milovníci prírody nájdu Norra Kvills national park s tisícročným dubom a ďalšími možnosťami na prechádzky.

Nech sa páči, pár foto z cukrikárne (ak ste na diéte, namiesto obrázkov si preštudujte napr. tento link.












Pre viac inšpirácie a info o cukrikárni klik sem.

A teraz sory, idem si zohnať vedro zmrzliny alebo hocičo iné, čo mi dodá cukor do krvi.

Viac postov z okolia nájdete tu.

Aaaaa ešte jedna vec, feel free to comment, a ak nechcete premeškať ďalšie posty, môžete "lajknúť" facebook stránku https://www.facebook.com/SWEmingrantKa , alebo sa môžete dole prihlásiť e-mailom na odber :)
Kíp smajlík! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára